1e editie Oude IJssel Concert

1e editie Oude IJssel Concert
10 augustus 2017 redactie

Zaterdag 26 augustus vindt in Doetinchem de eerste editie van het Oude IJssel Concert plaats. Zanger Brace, bekend van het AVROTROS-programma ‘Beste Zangers’ en de internationaal bekende jazzpianist Peter Beets treden op. Het concert vindt plaats vanaf het water met het oude zeilschip Tatanka als podium. De organisatie moedigt het publiek aan om met een bootje te komen.

Vanaf 12:00 uur zijn er voor zowel de jeugd als volwassenen diverse activiteiten op de kade en op het water. Zowel de C. Missetstraat als de Oude IJssel is daartoe voor het (boot) verkeer gestremd. Horeca-ondernemers als Gringo’s, Blend, Met Liefde by Robbert en Michiel Keukens staan op de ‘Ramblas’, zoals de afgesloten C. Missetstraat dan zal heten.

Het muzikale programma op het water zal om 19:00 uur starten en om 22:30 uur stoppen. Jonge talenten als Wies Knipping, Emma Lukassen en de inmiddels geroutineerde artiesten jazz-zangeres Lizzy Ossevoort en violiste / zangeres Anne Bakker zullen naast het Peter Beets Trio en Brace een avondvullend programma verzorgen.

Vanaf 22:30 uur tot 0:30 uur gaat de muziek door op de kade met de internationaal bekende DJ Turne die een back-to-back set draait vanaf de Walmolen met Doetinchemmer DJ Danjah. Tegelijkertijd wordt op de grote witte muur van het Brewinc-gebouw een visuele show geprojecteerd. De openbare weg op de kade is dan één grote dansvloer.